Sorggrupper

Når din mor eller far er død, kommer der udover sorgen ofte en masse spørgsmål.

Dine spørgsmål kan være svære at finde svarene på, dels fordi du ikke vil gøre din anden forælder ked af det, og dels fordi det kræver det rigtige forum at turde spørge og udforske denne nye sårbare del af dig.

Du er aldrig alene med dine tanker og spørgsmål, alle i gruppen har eller har haft samme tanker og spørgsmål. 

Når vi er sammen om sorgen, får du styrke og lyst til at gøre de ting som du gjorde før.

I gruppen kan du trygt lytte til de andre, og fortælle hvad du har brug for.

Du skal ikke være bange for at lyde forkert eller blive ked af det – vi er alle forskellige, og der findes ikke en rigtig eller forkert måde at være i sorgen på. Du finder hurtigt ud af, at det er en lettelse at tale om det ”svære” – du får mere overskud og glæde.

 Alt hvad vi taler om i gruppen, er fortroligt og dit private rum. 

Gruppen er åben, uden venteliste pt. og mødes hver 14. dag. I den ene gruppe deltager 6-10 personer i alderen 8-15 år, og i den anden gruppe deltager 6-12 personer i alderen 16-25 år.

Et privat sorggruppeforløb 2 timer hver 14. dag i ca. 1-1½ år og koster kr. 3.000,00.
Sorggrupper i skoler og gymnasier kr. 1.500,00 pr. gang. 

Sorggruppen hjalp mig...

Emma

Mistet far

... med at sætte ord på det der var svært, gav mig et fællesskab i en tid, hvor jeg tit følte mig alene, et frirum for mine tanker, og her følte jeg mig ikke anderledes, jeg elskede min tid i gruppen. 

Rasmus

Mistet mor

... meget i en svær tid af mit liv, hvilket gav mig mulighed for at reflektere over min egen sorg, samt høre om og lære af hvordan andre tacklede deres. Det var et trygt sted, hvor jeg udtrykte mine følelser og snakkede om de meget hårde ting som var svære at sige andre steder. Jeg er i dag rigtig glad for, at jeg fik mulighed for at være med i sorggruppen.

 
Maria

Mistet far

... med at tale med nogle på min egen alder, som gik igennem en lignende hård tid. Susanne hjalp os med at italesætte og bearbejde vores sorg sammen i gruppen, og det hjalp mig meget i en svær tid.
Jens

Mistet mor

... med at kunne tale om min mors død uden at føle ubehag. Det var rart at tale med jævnaldrende i samme situation. I dag kan jeg tale om min mors død på en komfortabel måde, takket være min tid i sorggruppen.